Ticaret Bakanı Bolat: "Deprem bölgesine iki trilyon lira aktarıldı" Ticaret Bakanı Bolat: "Deprem bölgesine iki trilyon lira aktarıldı"

Yemeksepeti, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın çeyrek finale yükseldiği maç gecesi boyunca ilginç istatistikler paylaştı. Bu gece sadece futbol sahasında değil, yemek siparişlerinde de dikkat çekici trendler yaşandı. Türk mutfağının zaferi, futbol heyecanıyla birleşerek unutulmaz bir geceye imza attı. Taraftarlar, hem sahada hem de mutfakta galibiyeti kutladı.

Futbolun rekabeti yemek siparişlerine de yansıdı. Yemeksepeti'nin çatı şirketi Delivery Hero'nun Avusturya'daki iştiraki Foodora platformunda Türkiye-Avusturya maçı günü, kebap siparişleri şinitzel'i geride bırakarak zirveye oturdu.

Avusturya'da yaşayan Türkler ve Avusturyalı futbolseverler, özel geceyi kebapla taçlandırdı. Şinitzelin yerini kebap salladı ve maç heyecanıyla birlikte Avusturyalıları etkisi altına aldı.

Türkiye'de ise şinitzel siparişleri maç günü azaldı. Bu durum, Türk taraftarlarının galibiyet coşkusunu yerel lezzetlerle kutladığını gösterdi.

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yendiği tarihi akşamda Yemeksepeti üzerinden yapılan siparişlerde döner en popüler seçenek oldu. Futbol coşkusunun dorukta olduğu bu özel gecede döner siparişleri öne çıktı; hamburger ve pizza da döneri takip etti.

Kebap ve diğer geleneksel Türk lezzetleri yoğun ilgi gördü. Ayrıca, tavuk yemekleri de sık tercih edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı