Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir lokantada yemek yiyen müşteri, yemeğin boğazına kaçması sonucu nefes alamaz hale geldi. Durumu fark eden işletme sahibi ve çalışanı, saniyeler içinde yaptıkları Heimlich manevrasıyla müşterinin hayatını kurtardı.

Diyarbakır Hani’de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Diyarbakır Hani’de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
İçeriği Görüntüle

Olay, öğle saatlerinde ilçe merkezindeki bir lokantada meydana geldi. Yemek sırasında aniden nefessiz kalan müşteri, boğazına lokma kaçması sonucu panik yaşadı. Durumu fark eden işletme sahibi Cemil Erdoğdu ile çalışan Davut Ferah, hiç tereddüt etmeden Heimlich manevrasını uyguladı. Kısa sürede nefesi açılan müşteri, yeniden hayata döndü.

O anlar iş yerinin güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde Erdoğdu ve Ferah’ın sakin bir şekilde müdahale ettikleri, çevredeki müşterilerin ise olayı dikkatle izledikleri görülüyor.
Olayın ardından sağlık ekipleri çağrıldı, yapılan kontrolde müşterinin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Olay sonrası konuşan Cemil Erdoğdu, “İlk yardım eğitimi almıştım. Böyle bir durumda saniyeler çok önemli. Elimizden geleni yaptık ve çok şükür başarılı olduk” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı