Kütahya Ulusal Robot Yarışması, Gençlerin Yeteneklerini Sergiledi
Kütahya’da düzenlenen Ulusal Robot Yarışması, heyecan ve coşku dolu bir organizasyona sahne oldu. Kendin Yap Atölyesi tarafından Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe 16 ilden yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Yarışmaların kıyasıya geçmesi, izleyicilerden tam not aldı.
Programda konuşan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, gençlerin teknolojiye olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Türkiye yüz yılını sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Birçok genç vaktini boş geçirirken sizler teknolojiyle, üretimle, kazanımla vakit geçiriyor ve ülkenin yarınları için çalışıyorsunuz. Sizleri yetiştiren öğretmenlerimize, destek olan anne babalarınıza teşekkür ediyorum. Yarınlara sizlerle birlikte daha büyük umutlarla bakıyoruz. Hepinize başarılar diliyorum.”
Kütahya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar ise teknolojinin eğitimdeki önemine dikkat çekerek, robotik ve yapay zekâ alanında kendini geliştiren gençlerin geleceğin şekillenmesinde büyük rol oynayacağını belirtti:
“Sürekli değişen ve gelişen bir dünyada ayakta kalmanın yolu, çağın gereklerine uygun bilgi ve becerileri kazanmaktan geçiyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi, ülkemizin ilerlemesi sizlerin gayret ve hayal gücüyle mümkün olacaktır.”
Gün boyu süren yarışmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Yarışmaya sadece Kütahya’dan değil, Eskişehir, Denizli, İzmir, İstanbul, Manisa, Bolu, Bursa, Uşak, Ankara, Isparta, Bilecik, Kastamonu, Afyonkarahisar, Konya ve Antalya gibi 16 ilden öğrenciler katıldı ve yeteneklerini sergiledi.
Etkinlik, gençlerin teknoloji, robotik ve yapay zekâ alanlarında kendilerini geliştirmeleri açısından önemli bir platform olarak değerlendirildi.