Konya’da organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sonucunda 9 kişi tutuklandı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, B.S. liderliğindeki suç örgütü takibe alındı. Elde edilen deliller doğrultusunda Konya merkez ve Bozkır ilçesinde 14 farklı ikamet, bir iş yeri ve bir araca eş zamanlı helikopter destekli operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda toplam 15 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda bir tabanca, kuru sıkı silah, av tüfeği, uyuşturucu haplar, bıçaklar, kelepçe, jop, muşta ve çok sayıda çek, senet ile dijital materyal ele geçirildi.
Suç örgütünün; borç tahsilatı, haraç alma, iş yeri kurşunlama ve halk üzerinde korku oluşturma gibi yöntemlerle birçok suça karıştığı belirlendi. Şüphelilerin ayrıca silahla yaralama, tehdit, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi toplam 13 ayrı suç dosyasında adı geçtiği tespit edildi.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklanırken, 4 kişi savcılık kararıyla, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri, kentte suçla mücadele kararlılıkla devam edecek mesajı verdi.