Kastamonu’nun Cide ve Küre ilçelerinde yaralı halde bulunan iki kuş, tedavilerinin ardından doğal yaşamlarına kavuşturuldu. Küre ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan bir karabatak, Küre İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Aynı şekilde Cide ilçesinde, bir karga Cide Belediyesi Sosyal Tesislerinin havalandırma boşluğuna düşerek yaralandı.
Her iki kuş, Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, kuşlara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra gerekli tedavilerini gerçekleştirerek, sağlıklarına kavuşmalarını sağladı. Ayrıca bir süre gıda takviyesi de yapılan karabatak ve karga, tamamen iyileştikten sonra tekrar doğal yaşam alanlarına salındı.
Yetkililer, vatandaşların bu duyarlı davranışlarının örnek teşkil ettiğini belirterek, doğada karşılaşılan yaralı hayvanların mutlaka ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Doğa Koruma ekipleri, yaban hayatını koruma çalışmaları kapsamında benzeri kurtarma operasyonlarının süreceğini ifade etti.