Kastamonu’da kuraklık ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, barajlarda su seviyesini ciddi şekilde düşürdü. Şehir merkezinin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Karaçomak Barajı’nda su seviyesi yüzde 20’ye kadar geriledi. 23 milyon metreküp kapasiteli barajda yaşanan düşüşün ardından toplu balık ölümleri meydana geldi. Karaya vuran balıkların, oksijen yetersizliğinden telef olduğu değerlendiriliyor.

Benzer manzaraların Daday’daki Bezirgan Barajı ve Devrekani ilçesindeki Çiğdem Göleti’nde de yaşandığı öğrenildi. Kuruyan alanlarda yüzlerce balığın ölmesi, vatandaşların tepkisine yol açtı.

Olta balıkçısı ve doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş, yıllardır ailesiyle balık tuttuğu barajda yaşanan tabloya büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “İnsanın içini acıtan büyük bir doğa olayı yaşanıyor. Balıkların oksijensizlikten kıyıya vurması hem doğaya hem de insanın yüreğine zarar veriyor” dedi.

Bolu’da Lüks Otomobil Yol Kenarındaki Ağaçlara Çarpıp Alev Aldı
Bolu’da Lüks Otomobil Yol Kenarındaki Ağaçlara Çarpıp Alev Aldı
İçeriği Görüntüle

Bölge halkından 68 yaşındaki İsmail Bostan ise benzer bir durumu 1994 yılında da gördüğünü, ancak bu kadar büyük çaplı balık ölümlerine ilk kez şahit olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı