Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Şirinköy köyü Yazır Mahallesi’nde aç kalan bir ayı, gece saatlerinde mezarlığa girerek mezarlara zarar verdi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık bir yıl önce hayatını kaybeden Yakup Kaya’ya ait mezarı kazan ayı, tahtalara kadar ulaştı. Hatta mezarın bir tahtasını kırmayı başaran ayı, daha ileriye inemeden bölgeden uzaklaştı. Aynı alanda bulunan Kezban Kaya’ya ait mezarı da kazmaya çalışan ayı, başarılı olamayınca mezarlıktan çıktı.

Ereğli’de Kontrolden Çıkan Araç Devrildi Sürücü Yaralı
Ereğli’de Kontrolden Çıkan Araç Devrildi Sürücü Yaralı
İçeriği Görüntüle

Olayı sabah kabristana gelen köy sakinleri fark etti. Mezarlarda tahribatı gören vatandaşlar, durumu Kaya ailesine bildirdi. Köye gelen aile fertleri, zarar gören mezarları yeniden toprakla kapattı.

Köy halkı, ayının tekrar dönebileceği endişesiyle sabaha kadar mezarlıkta nöbet tuttu. Köy sakinlerinden Satılmış Bostancı, ayının mezarı tahtalara kadar kazdığını belirterek, “Çocukları gece sabaha kadar mezarın başında beklediler. Cenaze görünüyordu ama ayı büyük ihtimalle ses duyunca bırakıp gitmiş” dedi.

Ayıların köye inmeye başlaması vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Kölemen Deresi’nde görüntülenen bir başka ayı da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı