Kastamonu’da Skandal Davada Karar: Servis Şoförüne Ağır Ceza
Kastamonu’da Skandal Davada Karar: Servis Şoförüne Ağır Ceza
İçeriği Görüntüle

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 2025-2026 Akademik Yılı açılış töreni kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programa katıldı. Törende akademisyenler ve öğrenciler de Karabük Üniversitesi’ni temsilen yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törende Erdoğan, yükseköğretimde dijital dönüşüm ve teknoloji yatırımlarının önemine dikkat çekti. Erdoğan, 100’ün üzerinde üniversitede yapay zekâ ve bilişim tabanlı lisans ve ön lisans programlarının bulunduğunu, eğitim kurumlarının dijital altyapısının güçlendirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 350 bini aşkın uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada altıncı sırada yer aldığını ve bu öğrencilerin ülkeye yıllık 3 milyar doların üzerinde ekonomik katkı sağladığını belirtti. Erdoğan, üniversitelerin toplumun öncüsü olması gerektiğini vurgulayarak, yeni akademik yılın öğrencilere, akademisyenlere ve üniversite çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise lisans programlarının sadeleştirileceğini, proje ve uygulama temelli derslerin öncelikli olacağını açıkladı. Törende ayrıca YÖK 2025 Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı