İnfaz ve Koruma Memurları, cezaevlerinde mahkumların güvenliğini ve düzenini sağlayan kişilerdir. Gardiyan olarak da adlandırılan bu devlet memurları; mahkumların günlük ihtiyaçlarını karşılar, kurum içindeki disiplini korur ve infaz süreçlerini yasalara uygun bir şekilde yönetir. Ayrıca İnfaz ve Koruma Memurlarının görevleri arasında mahkumların rehabilitasyon süreçlerine destek vermek gibi görevler de bulunmaktadır.

Toplam ciro yıllık bazda %66,8 arttı Toplam ciro yıllık bazda %66,8 arttı

Free Photo Of Kent Simgesi Gorulecek Yer Turkiye Hindiİnfaz ve koruma memurlarının maaşları çalıştıkları kuruma, unvanlarına ve hizmet sürelerine göre değişmektedir. Bu memurların maaşları, devlet tarafından belirlenmektedir. Bütün bunların yanında unvanlarına ve hizmet sürelerine bağlı olarak ek ödemeler ve primler de almaktadırlar. 

Yeni başlayan bir infaz ve koruma memuru için aylık brüt maaş, ortalama 25 bin Türk Lirası ile 30 bin Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir. Deneyimli ve unvan sahibi infaz ve koruma memurlarının maaşları ise 30 bin Türk Lirası ile 45 bin Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir. Fakat tekrar belirtmek gerekiyor ki bu rakamlar, ek ödeme ve primlerin dışındadır. İnfaz ve koruma memurları ek görevler veya fazla mesai gibi durumlarda ek ödeme almaktadırlar. Bu doğrultuda infaz ve koruma memurlarının gelirleri genelde aylık bürüt maaşlarıyla sınırlı kalmaz.

Sonuç olarak İnfaz ve koruma memurlarının maaşları şu şekildedir;

  • Yeni başlayan bir infaz ve koruma memuru için aylık brüt maaş ortalama 25 bin Türk Lirası ile 30 bin Türk Lirası arasında

  • Deneyimli ve unvan sahibi infaz ve koruma memurlarının maaşları 30 bin Türk Lirası ile 45 bin Türk Lirası arasında

Kaynak: Haber Merkezi