Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde vatandaşların uzun süredir gündeminde olan su sorununa çözüm getirecek önemli adımlar atılıyor. Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün öncülüğünde başlatılan altyapı çalışmalarıyla birlikte ilçenin su ihtiyacını karşılayacak projeler hayata geçirildi.

Başkan Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2.200 metre uzunluğunda yeni su hattı bağlantısının hazırlandığını belirterek, bu hattın ilçe su depolarına doğrudan bağlanacağını ifade etti. Yeni hat sayesinde Ilgazlıların içme suyuna kesintisiz şekilde ulaşacağını vurgulayan Öztürk, altyapı yatırımlarının ilçenin geleceği için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kurşunlu’da Belediye Ekipleri Çalışmalarıyla Sahada
Kurşunlu’da Belediye Ekipleri Çalışmalarıyla Sahada
İçeriği Görüntüle

Ayrıca, uzun süredir atıl durumda olan 2 adet su kuyusunun yeniden hizmete kazandırıldığını duyuran Başkan Öztürk, bu çalışmaların da sona geldiğini açıkladı. Belediye ekiplerinin yoğun çabası sonucunda aktif hale getirilen kuyular, ilçenin içme suyu kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

Yapılan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamen tamamlanacağı ifade edilirken, ilçe halkı da bu gelişmeden memnuniyet duydu.

Kaynak: Haber Merkezi