Bursa’nın Yenişehir ilçesinde anızda başlayarak ormanlık alana doğru ilerleyen yangın sırasında 65 yaşındaki Hanife Tiryaki’nin gösterdiği mücadele dikkat çekti. KOAH hastası olan Tiryaki, alevleri görünce hastalığını unutarak yangının büyümemesi için müdahalede bulundu.

Yangın, Yenişehir ilçesine bağlı Fethiye Köyü’nde önceki gün anızlık alanda başladı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler ormanlık alana doğru ilerlerken, yangını gören Hanife Tiryaki hiç düşünmeden müdahale etmeye başladı.

Hastalığını bir kenara bıraktı

65 yaşındaki Tiryaki’nin KOAH hastası olmasına rağmen yangının daha geniş bir alana yayılmaması için çaba göstermesi dikkat çekti.

Alevlerin ormana ulaşmaması için var gücüyle mücadele eden Hanife Tiryaki, yangını söndürmeye ve ilerlemesini engellemeye çalıştı. Kısa süre içerisinde bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak, 4 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri ve 2 dozer katıldı. Ekiplerin müdahalesiyle alevler kontrol altına alınırken, yangının ormanlık alana daha fazla yayılması önlendi.

Dumandan yüzü kapkara oldu

Yangın sırasında mücadele eden Hanife Tiryaki'nin dumandan yüzünün tamamen karardığını gören Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli itfaiye amiri Fatih Kılıç, yaşlı kadının yanından ayrılmadı.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler, Tiryaki'yi evine bıraktı. Ancak itfaiye amiri Fatih Kılıç, yaşlı kadının gösterdiği mücadeleyi unutmadı.

Kapıyı açınca karşısında itfaiye amirini gördü

Yangının ardından Hanife Tiryaki'yi evinde ziyaret eden Fatih Kılıç, kendisine teşekkür etti. Kapıyı açtığında karşısında itfaiye amirini gören Hanife Teyze ise büyük mutluluk yaşadı.

Tiryaki, Kılıç'ı sarılarak karşıladı. İkilinin samimi sohbetinde yangın sırasında yaşananlar yeniden konuşuldu.

“Hastalığımı unuttum”

Yangın sırasında neden müdahale ettiğini anlatan Hanife Tiryaki, ormanların zarar görmesine dayanamadığını söyledi.

Tiryaki, “Ormanların yandığını görünce dayanamadım. Ben KOAH hastasıyım ama ne yapayım, öyle yangını görünce dayanamadım. Hastalığımı unuttum, var gücümle müdahale ettim. İtfaiye ekipleri Hızır gibi yetişti.” dedi.

İtfaiye amiri Fatih Kılıç’ın kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Hanife Teyze, bu buluşmanın kendisine çocukluk günlerini hatırlattığını ifade etti.

Rafting Faciasında Acılı Annenin Sözleri Yürek Burktu!
Rafting Faciasında Acılı Annenin Sözleri Yürek Burktu!
İçeriği Görüntüle

65 yaşındaki Hanife Tiryaki’nin yangın sırasında gösterdiği fedakârlık ve sonrasında kendisini yalnız bırakmayan itfaiye amiriyle gerçekleştirdiği buluşma, bölge sakinlerinin de takdirini topladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı