Çankırı'nın Tanınmış Demiryolu İsimlerinden Ali Bali Hayatını Kaybetti! Çankırı'nın Tanınmış Demiryolu İsimlerinden Ali Bali Hayatını Kaybetti!

Yakın Kent OSB'de bulunan Sumitomo Rubber AKO Lastif Fabrikası işçileri geçtiğimiz 29 Mayıs'ta aldıkları kararla grev ilan etmişlerdi. İşveren tarafıyla anlaşma sağlanaması nedeniyle grev kararı alan işçi sendikası 7. gündür devam eden haklı mücadelesinde kararlılıklarını her geçen gün daha net vurgulamaya devam ediyor.

C06B8F93 462D 41E5 A545 7445Ad5B09Ab


Sabır ve dirayetli duruşları ile bekleyişlerini sürdüren işçiler Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası önünde çadır kurarak geceleride grev nöbetini sürdürüyor.
Kamp çadırlarında haklı davaları ve için sabahlayan işçiler www.cankirihaber.net 'e yaptıkları açıklamada, "Bizler grev ilan ettik haklarımızı almak için. Hakkımız olanı almadan ne bir adım geri gideceğiz, nede davamızdan geçeceğiz. Bilinsin ki Çankırı'nın evlatları artık sömürülemeycek. Bizler sanayii işçisiyiz. Bizler emekçiyiz. Bizler hakkımız olmayanı değil hakkımız olanı almak için burdayız. Emek basite alınacak birşey değil. Kimse burada keyfinden beklemiyor. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Hakkımız olanı alana dek gece, gündüz, soğuk, sıcak demeden direnecek ve hakkımız olanı almadan gitmeyeceğiz." şeklinde ifadelerde bulundular.

9392569D 8D4E 40Ac Ad16 0943D782A168

Kaynak: Burak Kaya