ÖZEL HABER/Çankırı Garı’nda trenden inen turistleri Çankırı yarenleri mahalli yaren oyunları ve oyun havaları ile karşıladı. Turistlerinde eğlenceye dahil olmasıyla renkli görüntüler ortaya çıktı.

F564973D 0C57 4A7A 9594 9Bb15Efbdbba


Çankırı’da 1934 yılında başlatılan ve 4 yıl sefer düzenledikten sonra kaldırılan “Tenezzüh (Gezinti) Treni” seferinin üçüncüsü gerçekleşti. “Turistik Tuz Ekspresi” yolcuları, "Kaya Tuzunun Başkenti" olarak nitelendirilen Çankırı’da, büyüleyici Yer Altı Tuz şehrini ziyaret etti. Trende seyahat eden turistler dünyanın en büyük tuz mağarasını ve Türkiye’nin endüstriyel mirasları arasındaki Yer Altı Tuz şehrini gezdi. Yer altı tuz şehrine hayran kalan Turistik Tuz Ekspresi yolcuları, daha sonra Çankırı’nın önemli tarihi eserleri arasında yer alan tıbbın ve eczacılığın sembollerinin doğduğu mekân olan Taş Mescit ve Çankırı Mevlevihanesi gibi çeşitli tarihi ve kültürel mekânlarda tarihi bir yolculuk yapma fırsatı buldu.

0Dad596D 790D 45A3 8357 1B9E9D0Eebfa

Tuz Treni ile gelen yolcular Çankırı hakkındaki ilk izlenimlerini www.cankırıhaber.net değerlendirdiler. Turistik Tuz Ekspresi yolcuları, “Çankırı'ya ilk gelişim değil Tuz Ekspresiyle ilk gelişim. Özellikle bazı sokakları, bazı yerleriyle çok sevdiğim bir şehir. Görev de yaptım severek de çalıştım insanlar gelsin görsünler. Ben Ankara’dan geldim. Burnumuzun dibinde bu kadar güzel bir yer olması beni çok etkiledi. Çok da hoş bir yer insanların gelip görmesini çok isteri  m.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özcan Erel, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi Ziyaret Etti Prof. Dr. Özcan Erel, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi Ziyaret Etti

2B77440A 0Ce4 4D12 Baec 5D3Cd48Fbf2A

Turistik Tuz Ekspresi ile Çankırı’ya  ilk defa gelen bir yolcu, “Çankırı'ya ilk gelişimiz Turistik Tuz Ekspresi ilke geldim. İlk izlenimim trenden iner inmez yaren oyunlarını ile karşılanmak oldu. Çok güzeldi. daha gezmedik ama keyifliydi. Yani sakin hissettirdi. Günlük hayatın yorgunluğunu bir nebze olsun burada bırakmayı da düşünüyoruz.” dedi.

Kaynak: Burak Kaya