Üniversite Rektörü Karataş: Güzel Sanatlar Fakültesi İçin Yeni Bina ve Atölyeler Planlanıyor
Üniversite Rektörü Karataş: Güzel Sanatlar Fakültesi İçin Yeni Bina ve Atölyeler Planlanıyor
İçeriği Görüntüle

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde bulunan göletleri 626 bin sazan balığı yavrusu ile balıklandırdı. 2025 Yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında, Amasya Yedikır Su Ürünleri Araştırma Üretim İstasyonu tarafından üretilen balık yavruları 11 gölete bırakıldı.

İl Müdürü Latif Candan, balıklandırma çalışmalarının doğal kaynakları koruma, eksilen stokları tamamlama, içsu kaynaklarına ilgiyi artırma ve sportif avcılık ile sosyal hayatı destekleme amacı taşıdığını belirtti. Candan ayrıca, ekosistemin canlı tutulması ve doğal stokların zenginleştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Ortalama 4 cm uzunluğundaki sazan yavrularının 3 yıl içinde üreme olgunluğuna ulaşması bekleniyor. İl Müdürü, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi için su ürünleri avcılarının Su Ürünleri Kanunu ve ilgili tebliğlere uygun hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Candan, “Su ürünleri varlığımızın korunması için ilimiz göletlerinde denetimlerimiz aralıksız sürecek” dedi. Yapılan balıklandırma çalışmaları, Çankırı’daki amatör balıkçılığın gelişimine katkı sağlayarak hem doğal kaynakların korunmasını hem de sosyal yaşamın desteklenmesini hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi