Çankırı Atatürk Ortaokulu, Avrupa Birliği destekli SCIENCEinBLUE (Mavide Bilim) Projesi kapsamında dikkat çekici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Projenin amacı, genç nesilleri sualtı bilimi ve teknolojisiyle tanıştırarak denizler ve okyanuslarda gerçekleştirilen bilimsel araştırmalara dair farkındalık oluşturmak.

Etkinlikte öğrenciler, “Arkeologlara Yardımcı Robotlar” konulu sunumla bilimin sualtındaki keşiflerine tanıklık etti. Program, Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Tamer Özyiğit ve Boğaziçi Sualtı Araştırma Merkezi’nden profesyonel dalgıç Ebru Öksüz tarafından gerçekleştirildi.

Sunuma Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Biber, Okul Müdürü Bekir Somuncu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, sualtı arkeolojisinde kullanılan robotların işlevlerini öğrenmenin yanı sıra dalış ekipmanlarını da yakından inceleme fırsatı buldu.

Katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edilen etkinlik, gençlerin bilimsel merakını artırırken farklı disiplinlere yönelik yeni bakış açıları kazandırdı. Öğrenciler, bilim ve teknolojinin arkeolojiye sunduğu imkânları öğrenerek geleceğe dair hayallerini şekillendirme şansı buldu.

Proje yetkilileri, bu tür çalışmaların gençlerin bilim, teknoloji ve çevre bilinci kazanmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, etkinliklerin farklı okullarda da yaygınlaştırılacağını belirtti.

Üniversitelerin Geleceği Masaya Yatırıldı: ÇAKÜ’den Yol Haritası Vurgusu
Üniversitelerin Geleceği Masaya Yatırıldı: ÇAKÜ’den Yol Haritası Vurgusu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi