Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazanın ardından alkol kontrolü yapılmak istenen otomobil sürücüsü Y.B., “Gazeteci çekerse üflemem” diyerek alkolmetreyi üflemeyi reddedip polis ekiplerine güçlük çıkardı. O anlarda kendisini görüntüleyen basın mensubuna engel olmaya çalışan sürücü, ekipler tarafından yapılan ikna çabaları sonucunda kontrolü kabul etti. Yapılan ölçümde sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza, Melikgazi ilçesi Germir Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı ile Doktor Sami İpek Caddesi’nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Y.B. idaresindeki 06 ADZ 744 plakalı otomobil ile E.T. yönetimindeki 38 T 0338 plakalı ticari taksi çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle taksi sürücüsü E.T. ile otomobilde yolcu olarak bulunan bir kişi yaralanırken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Çankırı'da Girişimcilere 2 Milyon TL’ye Kadar Destek!
Çankırı'da Girişimcilere 2 Milyon TL’ye Kadar Destek!
İçeriği Görüntüle

Kazanın ardından polis ekipleri sürücüye alkol testi yapmak istedi. Y.B. ise görüntü alınması halinde üflemeyeceğini söyleyerek gazeteciye tepki gösterdi. Ekiplerin ikna çabaları sonucunda teste razı olan sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu tespit edildi ve alkollü araç kullanmak suçundan 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı. Kazaya karışan araçlar ise çekiciyle bulunduğu yerden kaldırıldı.

Olay sonrası bölgeye gelen taksi şoförü meslektaşları duruma tepki göstererek arkadaşlarının rızkı için çalıştığını, alkollü şekilde araç kullanan sürücü nedeniyle yaralandığını dile getirdi. Taksiciler, kimsenin alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı