Tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işleyen terör devleti İsrail, Batı emperyalizminin sistematik soykırıma sessiz kaldığı bu dönemde bombardımanlarına devam ediyor. Binlerce yıllık devlet geleneğiyle mazlumların sesi, gölgesi, haykırışı olan Türkiye ise tüm unsurlarıyla, zulmü şiar edinmiş emperyal güçlere bu katliamın durdurulması çağrısında bulunuyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi, yıllardır süregelen İsrail zulmüne karşı duruşundan taviz vermeyerek mezuniyet törenlerinde haykırışını sürdürdü. Zulüm ile âbad olanın akıbetinin berbat olacağını haykıran ÇAKÜ, Filistin’in yanında olmaya, siyonistleri tel’in etmeye devam etti.

ÇAKÜ 2023-2024 Mezuniyet Törenleri’nde öğrencilerin haklının, mazlumun yanında olduğunu gösterdi.

ÇAKÜlü öğrenciler; “Filistin bu sene mezun vermedi, dünya sınıfta kaldı.” pankartı açtı.

ÇAKÜlü öğrenciler; “İsrail insanlık suçu işliyor.” dedi.

ÇAKÜlü öğrenciler; “Gazze’de katliam var.” dedi.

ÇAKÜlü öğrenciler; “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil.” dedi.

ÇAKÜlü öğrenciler; “Bebek katili İsrail.” dedi.

ÇAKÜlü öğrenciler; “Katil İsrail, özgür Filistin.” dedi.

Mezuniyet Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi ise dünyada sıkıntıların arttığına dikkat çekerek bu sıkıntıların mazlumların yaşadığı coğrafyalarda birer zulüm ve baskı unsuruna dönüştüğünü, son altı aydır teknoloji ve asker gücüne sahip devletlerin bir avuç mazlum insana zulmettiği bir zamana şahit olduklarını söyledi. Rektör Çiftçi; insan haklarının dikkate alınmadığı, insanların sömürgeleştirildiği, ölümle yüzleştiği bir ortamda haykırmak gerektiğini belirterek “Biz, mazlumdan yanayız. Biz, Hak’tan yanayız. Biz, Filistin’den yanayız. Biz, Gazze’den yanayız.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret

Yeise kapılmadan inançla haykırmaya, mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Rektör Çiftçi, Nurullah Genç’in “Uyan Artık Yiğidim” şiirinden dizelerle konuşmasına devam etti.

Tasalanma yiğidim zaman bizden yanadır

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır

Son durak son ilahi ferman bizden yanadır

Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır

Cehaletin elinde lanetli bir saz kaldı

Ufka bir bak yiğidim inkılâba az kaldı

Filistin’in bu sene mezun vermediğini, dünyanın ise sınıfta kaldığını söyleyen Rektör Çiftçi, Filistin mezun vermese de aynı hissiyatı ve idealleri paylaşan milyonlarca insanın, binlerce ÇAKÜ’lü gencin olduğunu ifade etti. Törene katılan ailelere de hitap eden Rektör Çiftçi, bu hissiyatı samimi şekilde yaşayan evlatlar yetiştirdikleri için her birini tebrik etti. ÇAKÜ’den mezun olan Gazzeli öğrenciye diplomasını bizzat veren Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, öğrencinin bağımsız Filistin’e hizmet etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: haber bülteni