Muğla’nın Fethiye ilçesinde Marmaris açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından acı bir gelişme yaşandı. Gece saat 02.17’de meydana gelen ve çevre illerde şiddetli şekilde hissedilen deprem, Fethiye’de de korku ve paniğe yol açtı.
Deprem sırasında heyecanlanarak panik atak geçiren 14 yaşındaki Afranur Günlü, ailesi tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Genç kız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın ardından sağlık ekipleri ve doktorlar uzun süre Afranur’u hayata döndürmeye çalışsa da sonuç alınamadı. Genç yaşta yaşanan bu kayıp, Fethiye’de büyük üzüntüye neden oldu. Afranur Günlü’nün ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğulurken, bölge halkı da yaşanan bu trajik olay karşısında derin bir üzüntü yaşadı.
Afranur Günlü’nün bugün Fethiye’de toprağa verileceği öğrenildi. Olayla ilgili herhangi bir ihmal olup olmadığı araştırılırken, uzmanlar özellikle afet anlarında hassas bireylerin sağlık kontrollerinin önemine dikkat çekti.