Çankırı’da Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen gösteri, Çankırı Atatürk Kültür Merkezinde Konferans salonunda sahnelenen mini müzikali ve oyunu, tiyatro severlerin yoğun ilgisini çekti.

İkinci sezona yeni oyunlar ile giriş yapan Çankırı Belediyesi Herdem Tiyatro Topluluğu, Farklı mesleklerden kişileri tiyatro sevdasında buluşturan Çankırı Belediyesinin kurduğu tiyatro topluluğu, sahnenin tozunu attırıyor. Farklı oyunlar ile seyirci karşısına çıkan topluluk, her geçen gün izleyici sayısını arttırıyor. “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunu ile yine merak uyandıran tiyatro topluluğu, Atatürk Kültür Merkezinden bol alkışlar ile döndü. Dedikodu ile bezenmiş, eğitim konusunda cılız kalmış bir toplum kültürünü eleştiren ve bunun karşısında olan kişilerin ise ötekileştirilmesini sorgulayan oyun; sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleri ile küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarını komik bir bakış açısı ile ortaya koyarak seyircisine empati kurdurdu.

Çankırı Valisi Taşolar Trafik Kazalarına Karşı Farkındalık Sergisi’nde Çankırı Valisi Taşolar Trafik Kazalarına Karşı Farkındalık Sergisi’nde

Mehmet Baydur 'nun yazdığı ve Engin Özdemir'in uyarlayıp yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunu, izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Seyircilerin kahkahaları salonu doldururken, oyun sonunda ayakta alkışlandı. Gösterinin ardından yönetmen Engin Özdemir ekibine tebrik ederek başarılı performansı için teşekkür etti.

E B0D Y6 Ku Mh Gv M9 B

Muhabir: Recep Arslan