Çankırı’da, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilirken 2026-2027 eğitim öğretim yılında yapılacak faaliyetler için planlama gerçekleştirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden 20 Milyon Dolarlık Tuz Mağarası Hedefi!
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden 20 Milyon Dolarlık Tuz Mağarası Hedefi!
İçeriği Görüntüle

Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İl Yürütme Komisyonu Toplantısı, Şube Müdürleri Özlem Kurnaz ve Mustafa Biber başkanlığında düzenlendi.

Toplantıda, proje kapsamında okullarda gerçekleştirilen faaliyetler ve uygulama sürecinde elde edilen kazanımlar ele alındı. Öğrencilerin Türkçenin zenginliklerini keşfetmesi, söz varlıklarını geliştirmesi ve dili doğru ve etkili kullanma becerilerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Komisyonda ayrıca 2026-2027 eğitim öğretim yılında Çankırı genelinde gerçekleştirilecek etkinlikler ve uygulama sürecinde izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Projenin okullarda daha etkin yürütülmesine yönelik görüş ve öneriler paylaşıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, öğrencilerin Türkçeye ve millî kültürün önemli unsurlarından biri olan dile yönelik farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi