Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Alınca Mahallesi, Hıdrellez Şenliği ile baharın coşkusunu doyasıya yaşadı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da katılımıyla gerçekleşen etkinlik, yoğun bir vatandaş katılımına sahne oldu. Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ve Alınca Mahalle Meclisi iş birliğiyle düzenlenen şenlikte geleneksel kültür yaşatıldı, unutulmaya yüz tutmuş değerler yeniden canlandırıldı.
Şenliğe Başkan Ahmet Ataç’ın yanı sıra Alınca Mahallesi Muhtarı İsmail Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Canan Adlım, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Eko Şov Ritim Grubu’nun müzik performansı ve Alınca Mahallesi’nin yaşlı kadınlarına özel olarak düzenlenen Anneler Günü kutlaması dikkat çekti.
Konuşmasında kültürel etkinliklerin önemine değinen Başkan Ataç, Alınca halkının sıcak karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Buralarda bulduğumuz samimiyet, birlik ve beraberlik duygusu bizi geleceğe daha umutla bakmaya yönlendiriyor” dedi. Hıdrellez’in dileklerin tutulduğu, doğa ile insanın buluştuğu özel bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Ataç, tüm katılımcıların dileklerinin kabul olmasını diledi.
Etkinlik, yüz boyama atölyeleri, yöresel yemek tanıtımları, geleneksel oyunlar ve renkli aktivitelerle gün boyu sürdü. Mahalle sakinleri, şenliğin her yıl düzenli olarak yapılmasını isterken, kültürel mirasın yaşatılması adına gösterilen bu çabanın takdir edilmesi gerektiğini ifade etti. Tepebaşı Belediyesi’nin desteklediği bu tür etkinlikler, hem sosyal bağları güçlendiriyor hem de geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor.