Bursa’da ana arterlerden biri olan Orhaneli Yolu Caddesi üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazası, ters yön ihlalinin ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ters yönden ana yola giren bir otomobilin neden olduğu kazada, aralarında sürücülerin de bulunduğu 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Orhaneli Yolu Caddesi üzerinde ters istikametten trafiğe giren 16 BCD plakalı otomobilin sürücüsü O.G.P., karşı yönden seyir halinde olan 16 RT 060 plakalı otomobile çarptı. Şiddetli çarpmanın etkisiyle savrulan araç, bu kez aynı yönde ilerleyen R.B. idaresindeki 16 ARE 634 plakalı otomobile çarparak zincirleme kazaya yol açtı.

Kazada, ters yönden gelen otomobilin sürücüsü O.G.P., 16 RT 060 plakalı otomobilin sürücüsü A.D. ve 16 ARE 634 plakalı otomobilin sürücüsü R.B. yaralandı. Araçlarda yolcu olarak bulunan M.Ç., Ç.A. ve M.Y. isimli vatandaşlar da kazadan yaralı olarak kurtuldu.

Kazanın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık, polis ve trafik ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk etti. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle Orhaneli Yolu Caddesi’nde trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. Polis ekipleri, ters yön ihlaline ilişkin geniş çaplı inceleme başlattı.

Kar Yağışı Bahane Oldu, Trafik Güvenliği Hiçe Sayıldı
Kar Yağışı Bahane Oldu, Trafik Güvenliği Hiçe Sayıldı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İhlas Haber Ajansı