Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından yürütülen “2024 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Destek Programı” II. Dönem kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. Değerlendirme sonucunda toplam 5 proje desteklenmeye hak kazandı.

Teknik destek programı başarılı projeleri belli oldu

21 Mart 2024 tarihinde ilan edilen “2024 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Destek Programı”na başvurusu alınan projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. KUZKA tarafından çalışmaları sürdürülen “Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı” nın bileşeni olarak uygulanan teknik destek programı kapsamında TR82 Bölgesi’nde bulunan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik destek sağlanacak.

Desteklenmeye hak kazanan projeler ile Bölgenin cazibe merkezi konumundaki iki destinasyon için mekânsal tasarım danışmanlık hizmeti sunulması, 2023 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olan Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii için ziyaretçi merkezi konsepti geliştirilmesi ve bir destinasyon için ürün çeşitlendirme amaçlı Yamaç Paraşütü Eğitimlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Sinop Lakerdası’na sağlanacak destekle ise AB Coğrafi İşareti Başvurusu yapılması amaçlanıyor.

Çankırı Ülkü Ocakları'nda Yeni Dönem Başlıyor: Şükrü Kurt, Başkanlık Görevini Üstlendi Çankırı Ülkü Ocakları'nda Yeni Dönem Başlıyor: Şükrü Kurt, Başkanlık Görevini Üstlendi

Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haber Bülteni