Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çiftçilerin üretmeye devam ettiğini ancak emeğinin karşılığını alamadığını belirtti.

Gamzeli, çiftçilerin gece gündüz demeden çalıştığını ve toprağa emek vererek sofralara ürün ulaştırdığını vurguladı. Ancak üretici ile market fiyatları arasında oluşan 4-5 katlık fark nedeniyle kazananın aracılar olduğunu, üreticinin ise zarar ettiğini dile getirdi.

Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ Mesajı;

"Geçimini topraktan sağlayan, gece gündüz, soğuk sıcak, demeden her türlü şartlarda durmadan çalışan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.
Çiftçilik ve üretim Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz açısından da  değer verilmesi gereken ve unutulmaması gereken bir alandır.
Tarım,  geleceğin en stratejik sektörü ve insanlığın temel ihtiyacı olan gıdanın tek kaynağıdır. 

Çiftçilerimiz, bütün zor şartlara rağmen üretimden kopmuyor.  Çiftçilerimiz, çalışıyor, üretiyor fakat emeğinin karşılığını alamıyor.

Her zaman olduğu gibi Üretici değil aracı kazanıyor.

*Üretici ile market fiyatları arasında 4-5 kat gibi farklar oluşmuştur.  Üretici zorluklarla ürettiği üründen kazanç sağlayamazken, aracılar stokçular ciddi rakamlar kazanarak, market fiyatlarındaki artışa neden olmaktadır. Tüketici lehine denetimlerin artırılmasını istiyoruz.

Yapraklı Derelli Köyü Nüfusuna Kayıtlı Hüseyin Çetinkaya Ankara’da Hayatını Kaybetti Yapraklı Derelli Köyü Nüfusuna Kayıtlı Hüseyin Çetinkaya Ankara’da Hayatını Kaybetti

Çiftçimizin köyünde kalması, üretime devam etmesi için gerekenlerin ivedili yapılmasını istiyoruz.

‘’Hububat alım fiyatlarının ivedili açıklanmasını bekliyoruz’’

Geçen sene açıklanan hububat fiyatları üreticilerimizi tatmin etmemiştir. 
Üreticilerimiz geçmiş yıllarda yaşanan kuraklık sıkıntılarını halen atlatamamıştır.  2024 yılında açıklanan Buğday Arpa fiyatlarıyla yarasını saramadı.

Artan üretim maliyetlerinin dikkate alınmasını, refah payının da eklenerek üretimi sürdürülebilir kılacak bir fiyatın açıklanmasını istiyoruz.


Bu Milletin gerçek efendisi olan Çiftçilerimiz en güzel hizmetlere ve en iyi yaşam standartlarına layıktır.
Başta Çankırı Çiftçisi olmak üzere tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bol bereketli ve kazançlı bir hasat yılı geçirmelerini temenni ediyorum. "

Kaynak: Haber Merkezi