Zonguldak’ta balıkçı esnafı için yapılan yapıların uzun süredir atıl durumda bırakılması, bölgede faaliyet gösteren esnafın tepkisine neden oldu.

İstasyon Caddesi'ndeki yapıların yaklaşık bir buçuk yıldır kullanılamadığını belirten balıkçılar, sürecin kurumlar arasındaki yetki belirsizliği nedeniyle uzamasından şikâyetçi.

Balıkçılar adına açıklama yapan Bayram Yılmaz, yaşanan sorunun esnafın problemi olmadığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

“Ya Burayı Yıkın Ya Da Yapın”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Zonguldak Belediyesi arasındaki yetki uyuşmazlığının esnafı ilgilendirmediğini ifade eden Yılmaz, sürecin daha fazla uzatılmaması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “Belediye başkanımızla Devlet Demiryolları Genel Müdürü arasındaki problem bizi ilgilendirmiyor. ‘Ya burayı yıkın ya da yapın’ diyoruz. Sadece bir imza için bir buçuk yıl bekliyorsak, daha fazla beklememizin bir anlamı yok” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Esnaf, yapılmış olan yapıların değerlendirilerek bölgenin yeniden hareketlendirilmesini isterken, mevcut belirsizliğin hem kendilerini hem de çevreyi olumsuz etkilediğini savundu.

“Alan Meyhane ve Tuvalete Döndü”

Yaklaşık 1,5 yıldır kullanılmadan bekleyen alanın zaman içerisinde farklı amaçlarla kullanılmaya başlandığını öne süren Yılmaz, bölgenin geceleri meyhane ve tuvalet gibi kullanıldığını iddia etti.

Kamusal alanın atıl bırakılmasının çevresel ve sosyal sorunlara yol açtığını belirten Yılmaz, bölgenin yeniden düzenlenerek insanların kullanımına kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Yılmaz ayrıca Zonguldak Valisi, Zonguldak Belediye Başkanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ve Mustafa Çağlayan'a çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istedi.

“İnsanlar Evine Ekmek Götüremiyor”

Sürecin uzamasının yalnızca fiziksel alanın atıl kalmasına neden olmadığını belirten balıkçı esnafı, ekonomik açıdan da ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Bayram Yılmaz, “Suya sabuna dokunmayalım derken bu işlerin ucu artık bize dokunuyor. Bu kadar insan mağdur, yazık günah değil mi? İnsanlar 3-4 senedir evine ekmek götüremiyor” diyerek yaşanan mağduriyetin boyutuna dikkat çekti.

Balıkçı esnafı, kurumlar arasındaki yetki tartışmasının bir an önce sonuçlandırılmasını ve İstasyon Caddesi'ndeki yapıların yeniden kullanılabilir hale getirilmesini talep ediyor.

Dalgalar Kıyıya Taşıdı, Ekipler Temizledi! Sarıkum Sahili Yenilendi
Dalgalar Kıyıya Taşıdı, Ekipler Temizledi! Sarıkum Sahili Yenilendi
İçeriği Görüntüle

Esnafın beklentisi, yaklaşık 1,5 yıldır atıl durumda bulunan alanla ilgili yetki sorununun çözülmesi, yapıların değerlendirilmesi ve bölgenin yeniden ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı