ÖZEL HABER/ Çankırı’nın Atkaracalar ilçesine bağlı Çardaklı Beldesi’nde bulunan Şeyh Sinanlar Camii’nde Berat Kandili dolayısıyla özel bir program düzenlendi. Manevi atmosferin hâkim olduğu geceye çok sayıda vatandaş katılırken, gerçekleştirilen etkinlikler birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından okunan ilahiler ve kasidelerle devam eden gecede din görevlisi tarafından Berat Kandili’nin önemi ve faziletleri üzerine bir vaaz verildi. Vaazda tövbenin önemi, kul hakkı, anne-baba hakkı ve akrabalık ilişkilerinin değeri gibi konulara değinildi. Manevi gecede yapılan toplu duaların ardından yatsı namazı eda edildi ve program Sakal-ı Şerif ziyareti ile sona erdi.
Canlı yayının son bölümünde gazeteci Burak Kaya tarafından yerel yöneticiler ve dernek temsilcileriyle kısa röportajlar gerçekleştirildi. Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz yaptığı açıklamada, “Öncelikle ülkemizin ve İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten çok güzel bir program oldu,” ifadelerini kullandı.
Ankara Çardaklı Kasabası Dernek Başkanı Mehmet Daşan ise programın birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, kasaba halkının yoğun ilgi gösterdiğini ve benzer etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Daşan ayrıca tüm Çardaklıların Berat Kandili’ni kutladı.
Programın sonunda yapılan canlı yayın kapanışında, etkinliğin manevi atmosferi vurgulanarak vatandaşlara hayırlı kandiller dileğinde bulunuldu. Çardaklı’da ilk kez düzenlenen programın, ilerleyen dönemlerde farklı etkinliklerle sürdürülmesinin planlandığı öğrenildi.



