Kastamonu’da Turizm Haftası kapsamında düzenlenen “Turizm Zirvesi” panelinde, Çankırı’yı da yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Panelde özellikle İstiklal Yolu projesinin genişletilmesine yönelik hedefler dikkat çekti.
Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, konuşmasında İstiklal Yolu’nun sadece bir doğa rotası olarak kalmaması gerektiğini belirterek, projenin Çankırı ile birlikte daha geniş bir alana yayılacağını ifade etti. Ergün, Çankırı Valiliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, önümüzdeki yıldan itibaren etkinliklerin Çankırı ile ortak düzenleneceğini söyledi.

Proje kapsamında İnebolu’dan başlayan sürecin Ilgaz sınırında Çankırı’ya devredileceğini ifade eden Ergün, hedeflerinin İstiklal Yolu’nu Ankara’nın Polatlı ilçesine kadar uzanan kesintisiz bir rota haline getirmek olduğunu vurguladı. Bu kapsamda farkındalığın artırılması ve rotanın daha geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanıyor.
Turizm Zirvesi’nde ayrıca turizmin farklı alanlarına yönelik değerlendirmeler de yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Türk dizilerinin dünya genelindeki etkisine dikkat çekerek, bu yapımların turizme önemli katkı sağladığını ifade etti. Güven, Türk dizilerinin yaklaşık 150 ülkede yayınlandığını ve dünya genelinde 1 milyara yakın izleyiciye ulaştığını belirtti.

Panelde turizmin gelişimi için tarih, kültür, spor ve sağlık turizminin önemine de değinilirken, farklı alanlarda sunumlar gerçekleştirildi. Program, konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Çankırı’nın da dahil edildiği İstiklal Yolu projesinin önümüzdeki süreçte nasıl şekilleneceği ve bölge turizmine nasıl katkı sağlayacağı merakla bekleniyor.













