Meteoroloji yetkililerinin yaptığı değerlendirmelere göre, ülkemizin bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe), Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalması bekleniyor. Cuma ve Cumartesi günlerinde ise Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde etkili olması beklenen toz taşınımının, 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Depremzede 400 öksüz ve yetim çocuk düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi Depremzede 400 öksüz ve yetim çocuk düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi

Meteoroloji yetkilileri, toz taşınımının hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Vatandaşların, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarını ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir. Özellikle açık havada çalışanlar, çocuklar ve yaşlılar, toz taşınımının etkili olduğu günlerde mümkün olduğunca dışarıda bulunmamaya özen göstermelidir.

Kaynak: Çankırı Valiliği