Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından, öğrencilerin mesleki ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla Ankara’ya eğitim ve kültür gezisi düzenlendi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda planlanan etkinlik, öğrenmeyi okul dışı ortamlarla güçlendirmeyi hedefledi. Gezi, 16 Aralık 2025 Salı günü gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa, okul müdür yardımcısı Seher Şayık kafile başkanlığında; okul müdür yardımcısı Bekir Engin Uysal, rehber öğretmen Hatice Ceren Dursun, 3 öğretmen ve 22 öğrenci katıldı. Gün boyu süren gezi boyunca öğrenciler, farklı alanlarda bilgi ve deneyim kazanma imkânı buldu.

Gezi programının ilk durağı Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi oldu. Öğrenciler burada, havacılık tarihine ışık tutan teknolojik hava araçlarını ve mühendislik açısından önemli yapıları yakından inceleyerek bilgi aldı. Müze ziyareti, özellikle teknik alanlara ilgi duyan öğrenciler için dikkat çekici bir deneyim sundu.

Gençliğin Ruh Sağlığı Bilimsel Zeminde Ele Alındı
Gençliğin Ruh Sağlığı Bilimsel Zeminde Ele Alındı
İçeriği Görüntüle

Programın devamında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir ziyaret edildi. Öğrenciler, Anıtkabir’de hem tarihî bilinç kazandı hem de Cumhuriyet’in temel değerlerini yerinde görme fırsatı elde etti.

Gezinin bir diğer önemli ayağını ise Gazi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi kampüs ziyaretleri oluşturdu. Üniversitelerde fakülteler, sosyal alanlar ve akademik imkânlar hakkında öğrencilere bilgilendirme yapılarak, üniversite yaşamına dair farkındalık kazanmaları sağlandı.

Program, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ziyaretiyle sona erdi. Öğrenciler, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birini gezerek bilgiye erişim imkânlarını yakından tanıdı.

Gerçekleştirilen bu geziyle, öğrencilerin tarihî, kültürel ve akademik değerleri yerinde tanımaları ve gelecek hedeflerine yönelik bilinç kazanmaları amaçlandı.

Kaynak: Haber Merkezi