Türk mutfak kültürü ve ürünleri ile ilgili olarak çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilcilikleri tarafından çeşitli dönemlerde yapılan tanıtımların daha etkin hale getirilmesi, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi ve zaman kaybı ile kaynak israfını engellemek amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edildi.

Çankırı'da Olumsuz Hava Koşulları Bal Üretimini Azalttı Çankırı'da Olumsuz Hava Koşulları Bal Üretimini Azalttı


T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdeoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk Mutfağı Haftası”, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilcilikleri aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
Bu kapsamda Çankırı'da da, Çankırı Valiliği (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü) koordinasyonunda Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek “Türk Mutfağı Haftası” kutlanacak.

“Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 21 Mayıs 2024 Salı günü Müze bahçesinde coğrafi işaretli yöresel lezzetlerinden Tutmaç Çorbası, Şabanözü Bazlaması, Eldivan Yağlı Çöreği, Yapraklı Panayır Helvası, Yazma Çöreği, Hameyli Tatlısı ve Kızılcık Ekşisi vatandaşlara ikram edildi.
Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından 24 Mayıs 2024 Cuma günü Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde yapılacak olan Mezuniyet Töreninde katılımcılara Çankırı'nın coğrafi işaretli yöresel ürünler ikram edilecek.
27 Mayıs 2027 Pazartesi günü de Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri ile Çankırı'nın coğrafi işaretli yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapılacak.

Kaynak: İl Kültür Turizm Müdürlüğü