TETSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Ufuk Ocak, İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek ev tekstili sektörüne yönelik projelerini paylaştı. Ocak, TETSİAD üyeleri ve paydaşlarla birlikte belirledikleri 20 öncelikli projeyi anlattı.
Ocak, İstanbul, Bursa, Denizli ve Ankara’da gerçekleştirdikleri buluşmaların ardından olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, Anadolu’daki tüm üyelerle de görüşmelerine devam edeceklerini ifade etti. HOMETEX Fuarı’nın yeniden sektöre kazandırıldığını ve KFA Fuarcılık ile iş birliği sayesinde fuarın iptal riskinin ortadan kalktığını belirten Ocak, yaklaşık 250 milyon TL ücret iadesi sağladıklarını söyledi.
2025 yılı itibarıyla Ticaret Bakanlığı’nın prestijli fuar desteği HOMETEX’e de uygulandı ve katılım desteği 1 milyon 300 bin TL’ye yükseltildi. Ocak, HOMETEX markasının ABD, Afrika, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde uluslararası pazarlarda daha aktif rol alacağını vurguladı.
Ayrıca kontrat tekstilinde Türkiye’nin yüksek potansiyelini değerlendirmek için yeni fuar çalışmaları planladıklarını ifade eden Ocak, Suudi Arabistan ve Körfez bölgesinde büyük fırsatlar bulunduğunu belirtti. Ocak, sektörün kaliteli ve katma değerli ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı projelerde öne çıkaracaklarını açıkladı.