ÖZELHABER/ Çankırı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM), olağan genel kurul toplantısını hafta sonu geniş katılımla gerçekleştirdi. Seçim heyecanının yaşandığı kongrede mevcut başkan Murat Amasya ile bir diğer adayın listesi yarıştı. Demokratik ortamda gerçekleşen seçim sonucunda üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alan Murat Amasya, bir kez daha başkanlık görevine seçildi.
Çankırı’daki mali müşavir camiası tarafından yakından takip edilen genel kurul, meslek mensuplarının yoğun ilgisine sahne oldu. Seçim süreci boyunca adaylar projelerini ve hedeflerini üyelerle paylaşırken, genel kurulun sonunda kazanan taraf mevcut başkan oldu. Murat Amasya, ikinci kez güven tazeleyerek görevine devam etme hakkı kazandı.
Seçim sonrası açıklama yapan Başkan Amasya, “Bu kutsal mesleğe emek veren, odamızın gelişimi için katkı sunan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de meslektaşlarımızın haklarını korumak, mesleğimizi daha ileriye taşımak için aynı sorumlulukla çalışacağız. Hedefimiz, birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü bir oda oluşturmak,” ifadelerini kullandı.
Genel kurulda ayrıca oda faaliyet raporları değerlendirildi, mali tablolar incelendi ve yeni dönem için hedeflenen projeler üyelerle paylaşıldı. Eğitim seminerlerinden sosyal etkinliklere kadar birçok alanda yenilikler planlayan yönetim kurulu, özellikle meslek içi eğitimler ve dijital dönüşüm konularında daha fazla çalışma yapacaklarını duyurdu.
Mesleki dayanışmanın önemine vurgu yapılan genel kurul toplantısında, üyelerin aktif katılımı ve oy kullanma oranının yüksekliği dikkat çekti. Yeni dönemde Murat Amasya başkanlığındaki yönetim kurulu, hem mesleki gelişimi desteklemeyi hem de oda içi iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor.
Toplantı, birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesiyle sona erdi. Seçim sonuçlarının ardından Murat Amasya’ya tebrik mesajları gelirken, Çankırı SMMM Odası yeni dönem çalışmalarına hızla başlamaya hazırlanıyor.