Çankırı’da afetlere hazırlık kapasitesini artırmak amacıyla Destek AFAD Gönüllülerine yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. AFAD koordinasyonunda yürütülen eğitimlerde, gönüllülerin saha operasyonlarında görev alabilecek donanıma ulaşması hedefleniyor.
Gerçekleştirilen eğitim programında, afet anının ilk dakikalarında yapılması gereken müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Gönüllüler, özellikle barınma ve tahliye süreçlerinde aktif rol alabilecek şekilde bilgilendirildi.
Eğitim kapsamında afet barınma çadırlarının kurulumu, doğru zemin seçimi ve hızlı yerleşim teknikleri üzerinde duruldu. Ayrıca yüksekte çalışma prensipleri, zorlu koşullarda güvenli tahliye yöntemleri ve operasyonel emniyet açısından önemli olan ip ve düğüm teknikleri de uygulamalı olarak gösterildi.

Programda, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan araç ve malzemelerin tanıtımı yapılarak, ekipmanların doğru ve etkin kullanımına ilişkin bilgiler paylaşıldı.
AFAD yetkilileri, bu tür eğitimlerin afet anında hızlı ve organize müdahale açısından büyük önem taşıdığını vurgularken, gönüllülerin sahadaki rolünün giderek daha kritik hale geldiğini ifade etti.
Eğitimlerin ardından gönüllülerin, olası afet durumlarında profesyonel ekiplerle uyum içinde görev alabilecek seviyeye gelmesinin hedeflendiği belirtildi.








