Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında Atatürk Stadyumu’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda sağlıklı yaşam, fiziksel aktivite ve sporun önemine dikkat çekildi.

Etkinliğe Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, İl Millî Eğitim Müdürü Ayhan Işık, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sadık Ak ile çeşitli kurum müdürleri katıldı. Programın açılış bölümünde sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve düzenli yürüyüşün insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Etkinlik kapsamında fizyoterapistler ve antrenörler eşliğinde katılımcılarla birlikte ısınma egzersizleri gerçekleştirildi. Organizasyonda MKE Tophane İlköğretim Okulu öğrencileri, TRSM danışanları ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli yürüyüş yarışmalarına katılarak çeşitli spor etkinliklerinde mücadele etti.

Program boyunca voleybol, bocce, badminton, golf, mini atletizm ve masa tenisi gibi farklı branşlarda etkinlikler düzenlenirken, öğrenciler gün boyunca hem spor yaptı hem de eğlenceli vakit geçirdi.
Ayrıca etkinlik alanında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan bilgilendirme stantlarında fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, bulaşıcı hastalıklar ve hijyen, aile hekimliği, ağız ve diş sağlığı, iş sağlığı ve güvenliği ile Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Etkinlik sonunda dereceye giren katılımcılara madalyaları Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Bulut ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Program, sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu etkinliklerle sona erdi.












