Çankırı’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-16 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonların bilançosu açıklandı. Narkotik ve kaçakçılık operasyonunda bir şüpheli yakalanırken, farklı türlerde uyuşturucu madde, silah ve mühimmat ele geçirildi. Aynı tarihler arasında Karayolları Trafik Kanunu’nun çeşitli maddeleri kapsamında yapılan denetimlerde ise 1.190 araç sürücüsüne idari işlem uygulandı.
Çankırı Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, narkotik ve kaçakçılık kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 1 şahıs yakalandı. Operasyonda 560 adet sentetik ecza hapı, 2 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ayrıca 105 adet fişek, 1 adet şarjör ve 1 adet tabanca namlusu da ele geçirilenler arasında yer aldı. Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda ele geçirilen suç unsurlarıyla ilgili adli süreç yürütüldü.
Öte yandan Çankırı’da trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimler de aynı dönemde devam etti. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun çeşitli maddeleri kapsamında gerçekleştirilen uygulamalarda toplam 1.190 araç sürücüsüne idari işlem uygulandı.
Denetimler kapsamında ayrıca 116 araç trafikten men edildi. Böylece bir haftalık süreçte trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerde çok sayıda sürücü hakkında işlem yapılırken, 116 araç da trafikten geçici olarak men edildi.
Çankırı’da 10-16 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalar, hem narkotik ve kaçakçılıkla mücadele hem de trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uygulamalarla sürdürüldü.
Açıklanan verilere göre, narkotik ve kaçakçılık operasyonunda bir şüpheli yakalanırken, sentetik ecza haplarının yanı sıra çeşitli silah ve mühimmat ele geçirildi. Trafik denetimlerinde ise 1.190 sürücü hakkında işlem yapılması ve 116 aracın trafikten men edilmesi, haftalık uygulamaların dikkat çeken sonuçları arasında yer aldı.



