ÖZEL HABER/ Çankırı’da eğitim gören öğrenciler, şehirde karşılaştıkları sorunları anlatarak sıkıntılarını dile getirdi. Öğrenciler, en çok otobüs seferlerinin yetersizliğinden ve sosyal yaşamın kısıtlı olmasından şikâyetçi olduklarını ifade etti.

Öğrencilerden biri, ulaşımda yaşanan sıkıntıları şu sözlerle aktardı:

“Otobüsler çok zaman aralığında geliyor, yarım saatte bir ve öğrenciler çok fazla. Doluyor; öğrenciler yetişemiyor, gidemiyor, sürekli geç kalıyor.” Öğrenci, şehirde sosyal hayatın da zor olduğunu belirterek, “Her şey çok pahalı. Bir öğrenci olarak her şey daha zor” dedi.

Bir diğer öğrenci ise ekonomik sorunlara ve öğrenciler için sınırlı olan imkanlara dikkat çekti.

“Çok fazla öğrenciler için bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sadece kafeler var; onun dışında hiçbir şey yok. Buralıyım, buralı olduğum halde öğrencilere yönelik aktiviteler olsa mutlu olurduk. Otobüs biletleri ve kartları çok pahalı. Gidiş-geliş ücretlerinin düşürülmesi gerekiyor. Maddi durum çok sıkıntılı. Öğrencilere daha fazla destek sağlanmalı ve öğrencilerin çalışabileceği daha fazla imkân olmalı” dedi.

İl Müdürü ve Bakanlık Yetkilisi, Şehit Ailesini Yalnız Bırakmadı
İl Müdürü ve Bakanlık Yetkilisi, Şehit Ailesini Yalnız Bırakmadı
İçeriği Görüntüle

Öğrenci, küçük bir şehirde ekonomik şartların daha zorlayıcı olduğunu da vurguladı: “Burası küçük bir şehir olduğu için her şey daha pahalı ve imkanlar sınırlı. Biz bir şekilde çalışıp geçinebiliyoruz ama durumları daha zor olan öğrenciler var.” Ayrıca İŞKUR ve diğer uygulamalarla işe girme süreçlerinde bazı öğrencilerin şanslı olduğunu, bazı öğrencilerin ise iş bulmada zorluk yaşadığını söyledi.

Her iki öğrenci de şehirde kendi evlerinde kaldıklarını ifade ederek, Çankırı’da öğrenci olmanın zorluklarına rağmen günlük yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Öğrenciler, ulaşım, sosyal yaşam ve ekonomik destek konularında iyileştirmeler yapılmasının hayatlarını kolaylaştıracağını dile getirdi.

Kaynak: Selenay Ünlü