ÖZEL HABER/Çankırı’da gerçekleştirilen göçük tatbikatı, soğuk havaya rağmen yoğun katılım ve profesyonel bir iş birliğiyle tamamlandı. Senaryo gereği meydana gelen göçükte mahsur kalan bir vatandaşın kurtarılması için AFAD ekipleri, AFAD gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları sahada eş zamanlı bir operasyon yürüttü. Tatbikatın her anı, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Tatbikata; Çankırı’da faaliyet gösteren Avcılar ve Atıcılar Derneği, Offroad Grubu ve Gönülden Gönüle İnsani Yardım Derneği üyeleri katılarak AFAD gönüllülük sistemi kapsamında yürütülen eğitimlerin saha uygulamalarını gerçekleştirdi. İlk etapta kentsel arama-kurtarma eğitimine odaklanan ekiplerin ilerleyen süreçte kayıp arama faaliyetlerine de yönlendirileceği belirtildi.

Çalışmaları sahada takip eden Çankırı AFAD İl Müdürü Tahir Göktaş, yapılan tatbikatın önemini vurgulayarak şu açıklamada bulundu:

“Bu senaryolar mutlaka yapılmalı ki daha fazla hayat kurtarabilelim. Çankırı’da üç farklı STK’mız gönüllümüz oldu. Avcılarımızın, offroad tutkunlarımızın ve insani yardım gönüllülerimizin saha bilgisi bizim için büyük güç. Eğitimlerimizi tamamlayan her gönüllü hem Çankırı’da hem de ihtiyaç halinde Türkiye’nin dört bir yanında afet operasyonlarında görev alabilecek.”

Göktaş, vatandaşların AFAD gönüllüsü olma sürecine de değinerek; e-Devlet üzerinden hızlı bir başvuru yapılabildiğini, sonrasında temel, destek ve uzmanlık düzeylerinde ilerleyen üç aşamalı bir eğitim sürecinin bulunduğunu belirtti.

“Bu havada bile gönülden gelen bir destek var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyen Göktaş, tatbikata katılan kursiyerlerin fedakârlığına dikkat çekti.

Çankırı’da yürütülen AFAD gönüllülük programının yıl boyunca devam edeceği ve ekibin daha geniş bir gönüllü ağıyla güçlendirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Korgun’da Sağlıklı Gelecek İçin Büyük Adım! Miniklere Uygulamalı Eğitim Seferberliği
Korgun’da Sağlıklı Gelecek İçin Büyük Adım! Miniklere Uygulamalı Eğitim Seferberliği
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Büşra İlayda Abdullahoğlu