Çankırı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile kurban kesim ücretlerini açıkladı. Çankırı İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı kararlar doğrultusunda vatandaşların büyükbaş hayvan kesimi için iki bin (2000) TL, küçükbaş kurban kesimi için ise 600 TL ödeyeceği bildirildi.

Büyükbaş Kurban Kesimi İçin Randevular 20 Mayıs’ta Başlıyor

Çankırı Belediyesi, mezbahada gerçekleştirilecek kurban kesimlerinin sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için randevu sistemi uygulayacak. Belediye Mezbahada kesim yaptıracak vatandaşlar, 20 Mayıs Pazartesi günü saat 08.00’den 23 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Veteriner İşleri Müdürlüğüne şahsen müracaat edecek. Kurban kesim sırası için kuralar, 24 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da herkese açık şekilde gerçekleştirilecek. Kurada çıkan numaralara göre büyükbaş kurban kesim sırası oluşturulacak. Kurban sahipleri, mezbaha veznesine iki bin TL ücreti yatırarak kuraya katılabilecek. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret

Küçükbaş Kurban Kesimi Sırası Bayramın İlk Günü

Küçükbaş kurbanların kesim sırası ise Kurban Bayramının birinci günü vatandaşların kurbanlarını getiriş sırasına göre belirlenecek. Vatandaşlar, küçükbaş kurban için belirlenen 600 TL’lik kesim ücretini görevliye ödedikten sonra kesim işleminden faydalanabilecek.

Kaynak: Haber Bülteni