Çankırı’da akaryakıt istasyonunda korku dolu anlar yaşandı. Yediği şekerin nefes borusuna kaçması sonucu nefes almakta güçlük çeken küçük kız, görevli polis memurunun zamanında müdahalesiyle kurtarıldı. Olay sırasında uygulanan Heimlich manevrası sayesinde çocuğun nefes borusunu tıkayan şeker çıkarıldı.

Çankırı’da İşlenmeyen Tarım Arazileri İçin Kritik Karar
Çankırı’da İşlenmeyen Tarım Arazileri İçin Kritik Karar
İçeriği Görüntüle

Olay, Çankırı’nın Esentepe Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, istasyonda bulunan küçük yaştaki kız çocuğu şeker yediği sırada bir anda nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Durumu fark eden çevredekiler kısa süreli panik yaşarken, olay yerinde bulunan Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü personelinden bir polis memuru çocuğun yardımına koştu.

Çocuğun nefes almakta zorlandığını gören polis memuru, soluk borusunun yabancı bir cisim nedeniyle tıkanmış olabileceğini değerlendirerek Heimlich manevrası uyguladı. Yapılan müdahale sonucunda çocuğun nefes borusunu tıkayan şeker çıkarıldı.

Müdahalenin ardından küçük kızın yeniden rahat nefes almaya başladığı öğrenildi. Yaşanan olayda polis memurunun hızlı ve doğru müdahalesi, çocuğun sağlık açısından daha ciddi bir durum yaşamasının önüne geçti.

Öte yandan, Çankırı’da akaryakıt istasyonunda yaşanan olayın anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, çocuğun yaşadığı zor anlar ve polis memurunun müdahalesi yer aldı.

Heimlich manevrası, kişinin hava yolunun yabancı bir cisim nedeniyle tıkanması ve nefes alamaması gibi durumlarda uygulanabilen acil müdahale yöntemlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle çocuklarda bu tür durumlarda hızlı ve doğru müdahalenin önem taşıdığı belirtiliyor.

Çankırı’da yaşanan olay, günlük yaşam içerisinde karşılaşılabilecek basit görünen bir durumun kısa sürede acil müdahale gerektiren bir tabloya dönüşebileceğini bir kez daha ortaya koydu. Polis memurunun olay sırasında hızlı şekilde harekete geçmesiyle küçük kızın nefes borusundaki tıkanıklık giderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı