ÖZELHABER/ DOSTÇA Derneği Başkanı Metin Memiş, "Hepimizin Bir Dünyası Var" teması kapsamında ortak yaşam alanı olan dünyanın korunmasının önemine vurgu yapmak için DOSTÇA derneği üyeleri ve Çankırı Lisesi Öğrencileri ile beraber kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Çankırı Lisesi’nin Bahçesinde başlayan yürüyüşte bando eşliğinde Çankırı Karatekin Parkı’na kadar yürüyüş yapıldı. Çankırı Karatekin Parkı’nda bando ekibinin çaldığı müziklere öğrenciler ve vatandaşlar eşlik ederek Dünya Çevre Haftası’nı kutladılar.

"Hepimizin Bir Dünyası Var" teması kapsamında, bando eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü vatandaşların büyük ilgisini aldı.

DOSTÇA Derneği Başkanı Metin Memiş, “Değerli Protokol, Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşların Başkan ve yöneticileri Çok Kıymetli yeşili, Doğayı seven önem veren Çankırı'nın gönüllüleri sizleri Derneğimiz adına DOSTÇA selamlıyorum.

Bu faaliyetimizin gerçekleşmesinde, Çankırı Valiliğimize İl Milli Eğitim ve Emniyet müdürlerimize ve Etlik Halk Eğitim Müdürlüğü bando takımına ve katkı veren sizlere çok teşekkür ediyorum.

Doğaya Saygı ve Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği olarak kısaca DOSTÇA diyoruz ki,

Didim'de mavi bayrak sayısı 13'e yükseldi: 2. Koy Halk Plajı ödüllendirildi Didim'de mavi bayrak sayısı 13'e yükseldi: 2. Koy Halk Plajı ödüllendirildi

Havası, suyu ve toprağı temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının temel insan haklarından birisi olduğu anlayışı, bizim çevreye bakışımızın temel ilkesidir.

Gelecek nesillerimize temiz, doğal ve kültürel değerleri korunmuş, yaşanabilir bir çevrenin intikalini sağlayacak uygulamaların artırılarak hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Çevre sorunları, doğada tahribatın ve kirlenmenin ortaya çıkmasından sonra çözümü aranan sorunlar olarak değil, Çevreyi kirletmeden, plan ve programlarla önceden belirlenen kıstaslar çerçevesinde ele alınmasının korunmasının doğru olduğuna inanıyoruz. Çevrenin, eğitimin her düzeyinde müfredata çevre ve doğal kaynak kullanım bilincinin yerleştirilmesi temennimizdir.

Su, hava, toprak ve denizi birlikte dikkate alan entegre çevre politikaları geliştirilmesini, Verimli tarım toprakların korunmasını, Erozyon önlenmesini, Su havzalarının korunmasını, su kaynaklarının kontrol altına alınmasını, Sulama kanalları ve diğer suyollarındaki su kayıpları sıfırlanarak kuraklık ve çölleşmenin önlenmesini bekliyoruz.

Yeşil üretim stratejisini hem ekolojik dengenin sağlanması, hem de sürdürülebilir bir kalkınma için gerekli görüyoruz. Devletin İklim değişikliği ile ilgili 2053 yılında "emisyon net sıfır" hedefini destekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Son olarak DOSTÇA Derneği Başkanı Metin Memiş, “Çevreciler vatanseverdir, bütün vatanseverler çevrecidir. Hoşça kalın, dostça kalın!” dedi.

Kaynak: Berkay Tozlu