Çankırı’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 24 Ağustos-30 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yapıldı. Kent genelinde yürütülen operasyon ve denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 30 şahıs yakalandı.
Çankırı Valiliği tarafından paylaşılan haftalık bilgilendirmede, güvenlik güçlerinin kent genelindeki çalışmalarına ilişkin sonuçlar kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklanan verilere göre, çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda toplam 30 kişi yakalandı.
Çalışmalar kapsamında ayrıca 2 şahsın tutuklandığı bildirildi. Böylece gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan kişilerden ikisi hakkında tutuklama işlemi uygulanmış oldu.

Güvenlik çalışmalarında yalnızca aranan şahıslara yönelik işlemlerle sınırlı kalınmadı. Türkiye’de yasal kalış hakkı bulunmayan yabancı uyruklu bir şahıs hakkında da sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı açıklandı.
24 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasındaki dönemi kapsayan veriler, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlarını ortaya koydu. Ekiplerin kent genelinde suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürüttüğü uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Çankırı Valiliği tarafından paylaşılan bilgilendirmede, söz konusu tarihler arasında gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlarına yer verilirken, aranan şahısların yakalanması ve haklarında gerekli adli işlemlerin uygulanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği görüldü.
Haftalık güvenlik verilerinde ayrıca narkotik ve kaçakçılık operasyonları ile trafik denetimlerine ilişkin sonuçlar da yer aldı. Açıklanan diğer verilere göre kent genelinde uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyonlar gerçekleştirilirken, trafik kurallarına yönelik denetimlerde de çok sayıda sürücü hakkında idari işlem uygulandı.





