Muğla Menteşe’de Molotof Saldırısı: Belediye Başkanı Ailesi Hedefte
Muğla Menteşe’de Molotof Saldırısı: Belediye Başkanı Ailesi Hedefte
İçeriği Görüntüle

ÖZEL HABER/ Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında toplumun bilinçlendirilmesine yönelik önemli bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik düzenlenen eğitimde, Sosyal Çalışmacı Onur Çakmak tarafından koruyucu aile ve evlat edindirme hizmetleri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Eğitimde, koruyucu aile hizmetine başvuru süreci, sosyal inceleme ve yerleştirme aşamaları ayrıntılı şekilde ele alınırken, evlat edindirme hizmetiyle arasındaki farklar da katılımcılara anlatıldı. Kursiyerlerin merak ettiği konular için ayrıca soru-cevap oturumu düzenlendi. Yoğun ilgi gören oturumun ardından eğitim başarıyla tamamlandı.

Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa, etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:


“Koruyucu aile ve evlat edindirme hizmetleri, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bir aile ortamında yetişmelerini sağlamak adına büyük önem taşıyor. Bu tür eğitimlerle toplumda farkındalık oluşturmayı, aileleri bilgilendirmeyi ve daha çok çocuğumuza umut olmayı hedefliyoruz.”

Kaynak: Selenay Ünlü