Bitki Koruma Ürünleri Satışı ve Depolanması İçin Ülke Genelinde Denetim Bitki Koruma Ürünleri Satışı ve Depolanması İçin Ülke Genelinde Denetim

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin de katıldığı program samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Vali Taşolar, kendi çalışma hayatından kesitlerle öğrencilerin kariyer planlarına dair tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başlayan Vali Taşolar, etkinlikte öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kariyer süreci hakkında bilgi veren Çankırı Valisi Taşolar, ÇAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki eğitim düzeyinin büyük üniversiteler kadar güçlü olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte metodoloji eksikliklerine de değinen Vali Taşolar, Türkiye’deki aile yapısının bir gereği olarak öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğine ve üniversite sınavının ardından iş hayatına geçmek için bir sınava daha gireceklerine dikkat çekerek neyi hedeflediklerini bilmelerinin önemine değindi. Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, 3. ve 4. sınıf aşamalarında, seçilen mesleğin hangi alanında ilerleneceğinin belirlenmesi ve yol haritasının buna göre çizilmesi gerektiğini ifade ederek meslek gruplarının tecrübelerinden faydalanılmasının kariyer sürecinde olumlu etkileri olacağını söyledi. Başarılı ve mutluluk ilişkisine de dikkat çeken Vali Taşolar, meslek seçiminde mutluluğun öncelenmesi gerektiğini, bununla beraber başarının da kendiliğinden geleceğini ifade etti. Vali Taşolar, devamında her bireyin hayatını şekillendiren ve yön veren aile, öğretmen veya yakın çevreden birilerinin olduğundan, rol model olabilecek insanlarla karşılaşmanın kariyer sürecinde fayda sağlayacak avantajları bulunduğundan bahsetti.

Vali Taşolar, devletin sunduğu imkânlarla topluma katkı sağlamanın verdiği mutluluğun tarifsiz bir duygu olduğunu ifade ettikten sonra programa katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerin meslek seçimi, sınava hazırlık süreçlerinde izlenecek yol ve diğer konulara dair sorularına içtenlikle cevap veren Çankırı Valisi Taşolar, ÇAKÜ’lü gençlerle bir araya gelerek sohbet etmesine vesile olan başta Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere Çankırı Karatekin Üniversitesi mensuplarına teşekkür etti. Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek programa katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti yineledi.

Kaynak: haber bülteni