Özel Haber / Ankara Kalkışlı Turistik Tuz Ekspresi, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olan Çankırı'nın zengin kültürel mirasını gün yüzüne çıkarıyor. 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü ilk seferine çıkacak olan bu özel tren yolculuğu, tarihi dokusuyla ünlü Çankırı'nın kapılarını meraklı gezginlere açıyor.

Turistik Tuz Ekspresi, yolcularını unutulmaz bir maceraya davet ediyor. Çankırı'ya gelecek konukların rotasında yer alacak önemli adreslerden birisi 5000 yıllık Çankırı Yer Altı Tuz Şehri olacak. Burada, binlerce yıl öncesine uzanan tuz ocaklarını keşfetme fırsatı bulacak ve bu eşsiz doğal oluşumu yakından gözlemleyeceksiniz. Kaya tuzundan yapılan tarihi milyonlarca yıl öncesine dayanan Çorak Yerler Kazısından çıkarılmış fosil canlıların heykellerini göreceksiniz. 

Cankiri Turistik Tuz Ekspresi

Tren, yolcularını Çankırı'nın göz kamaştırıcı kültürel ve tarihi değerlerini sergileyen butik müzelerle buluşturuyor. Burada, geçmişin izlerini sürerken Çankırı'nın zengin mirasını daha yakından tanıyacaksınız.

Ve tabii ki, bir kültür turunda lezzet durakları da olmazsa olmazlardan. Yöresel lezzetlerin tadına bakarken, Çankırı'nın damak lezzetlerini keşfetme fırsatı bulacaksınız.

Çankırı Sarımsaklı Et, Çankırı Kıymalı Pidesi, Çankırı Yaren Güveci, Çankırı Bamya Çorbası, Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası, Çankırı Tutmaç Çorbası, Çankırı Yumurta Tatlısı, Çankırı Höşmerim Tatlısı, Çankırı Küpecik Peyniri, Çankırı Pıhtı, Çankırı Cimcik Hamuru Çorbası, Çankırı Ehlibilir, Çankırı Hameyli Tatlısı, Yapraklı Panayır Helvası, Çerkeş Kurabiyesi, Eldivan Yağlı Çöreği, Çankırı Gazozu, Kızılcık Ekşisi gibi birçok lezzet Çankırı'da misafirler ile buluşacak.

İlk seferi 18 Mayıs'ta Ankara'dan Çankırı'ya günü birlik olarak gerçekleşecek olan Turistik Tuz Ekspresi ile ilgili Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar'ın himayesinde Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Aliayvazoğlu ve turizm acentesi temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Cankiri Turistik Tuz Ekspresi Bileti

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar toplantı ile iligli sosyal medya hesabından şu ifadelerde bulundu:

Bugün çok güzel bir başlangıcın miladı olacak bir toplantı gerçekleştirdik. 18 Mayıs’ta ilk seferine başlayacak olan Turistik Tuz Ekspresi için turizm acentesi temsilcilerini ağırladık. Onların desteğiyle trenin etki ağı çok daha geniş olacak.

Çankırı Turistik Turizm Treni'nin ilk seferini 18 Mayıs'ta yapacağı açıklanılırken, tren bileti, bilet fiyatları, kültür rotası ve tren kalkış ve dönüş saatleri hakkında henüz kamuoyu ile bir bilgi paylaşılmadı.

Çankırı Turistik Turizm Treni bilet satış noktaları ve tren hakkında daha geniş bilgi önümüzdeki günlerde Çankırı Haber sitemizden okuyucular ile paylaşılacaktır.

44 belgesele 10 milyon 355 bin liralık destek 44 belgesele 10 milyon 355 bin liralık destek

Muhabir: Furkan Ercan