ÖZEL HABER/Çankırı’da yapımı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili kamuoyunda gündeme gelen “zeminde kayma olduğu” yönündeki iddialar tartışma yaratırken, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan’dan konuya ilişkin net bir açıklama geldi.
Gazeteci Burak Kaya tarafından gündeme taşınan iddialar sonrası konuşan Erdoğan, hastane inşaatında herhangi bir yapısal sorun bulunmadığını belirterek, ortaya atılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Erdoğan, hastanenin zeminine ilişkin iddiaları kesin bir dille reddederek, yapılan güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını vurguladı. Erdoğan açıklamasında, “Hastanenin zeminiyle alakalı hiçbir problem yok. Gerekli tüm zemin güçlendirmeleri fazlasıyla yapıldı ve şu anda da büyük bir kısmı tamamlanmış durumda” ifadelerini kullandı.
İnşaat sürecine yönelik eleştirilerin yanlış yorumlandığını savunan Erdoğan, “Hastanenin inşaatındaki duraksamalardan dolayı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu tamamen hizmeti görmeyenlerin ortaya çıkardığı bir dedikodudur” dedi.

Deprem güvenliğine de dikkat çeken Erdoğan, yapının teknik özellikleri hakkında bilgi vererek, “Deprem izolatörü kullanılan bir hastaneden bahsediyoruz. En yüksek güvenlik standartlarıyla inşa edilen bir yapı var. Böyle bir risk söz konusu değil” açıklamasında bulundu.
Hastanenin yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Erdoğan, sürecin planlandığı şekilde ilerlediğini ifade etti. Erdoğan, “İnşallah ikmal ihalesini de yaparak kaldığımız yerden devam edeceğiz ve yıl sonunda hastaneyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Çankırı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tamamlanmasıyla birlikte şehirde sağlık hizmetlerinde önemli bir dönüşüm yaşanacağını vurgulayan Erdoğan, “Bu hastane ile birlikte vatandaşlarımızın Ankara’ya sevk edilme oranı azalacak. Uzman doktorlarımız burada hizmet verecek ve birçok tedavi artık ilimizde yapılabilecek. Bu büyük bir sağlık dönüşümüdür” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, kamuoyunda yer alan iddiaların “tamamen asılsız” olduğu vurgulanarak, projede herhangi bir risk bulunmadığı bir kez daha ifade edildi.





