Doğal ve saf bir tuz çeşidi olan meşhur Çankırı Kaya Tuzu, 250 ila 300 milyon yıl önce oluşmuş, oldukça değerli bir kaya tuzudur. Çankırı'nın kaya tuzu rafinde değildir, tamamen topraktan çıkarıldığı saf ve doğal halindedir. Rafine edilmediğinden dolayı da içerisinde nem önleyici, akışkanlık arttırıcı, ağartıcı kimyasallar mevcut değildir.

Çankırı Kaya Tuzu'ndan, içeriğinde bulunan %84 Sodyum Klorür ayrıştılırmaz. Organik ekmek yapımında da kullanılan Çankırı Kaya Tuzu'nda dışarıdan iyot ilavesi yapılmaz. Kristal yapıda olması sebebiyle lezzeti bir hayli artıyor.

Cem Özkök annesi kim? Nereli, ne iş yapıyor? Cem Özkök annesi kim? Nereli, ne iş yapıyor?

Pexels Photo 3693292

Çankırı Kaya Tuzu ne işe yarar?

Çankırı Kaya Tuzu'nun faydaları saymakla bitmez. İçeriğinde barındırdığı çok sayıda mineral ve iz element, sağlık açısından bir hayli önemli. Bu minerallerin düzenli olarak alınması, vücut sağlığı açısından büyük önem taşıyor. 

Kemik sağlığı açısından gerekli olan magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi mineraller Çankırı Kaya Tuzu'nun içeriğinde bolca bulunuyor. Bu mineraller kemik güçlenmesi ve osteoporoz gibi hastalıkların önüne geçmeye yarıyor. 

Öte yandan Çankırı Kaya Tuzu'nun içeriğinde bulunan potasyum, kan basıncını düşürmeye de yarıyor. Bu sayede tansiyonu dengeliyor, sindirim enzimlerinin çalışmasını sağlayarak sindirimi kolaylaştırıp kabızlık gibi problemlerin önüne geçiyor.

Spor faaliyetleri, egzersizler ve sıcak havalarda oluşan elektrolitlerin kaybetme gibi durumlara da Çankırı Kaya Tuzu ile çözüm bulunabiliyor. Bu gibi durumlarda bir bardak ılık suya yeterli miktarda Çankırı Kaya Tuzu ekleyerek tüketmek faydalı olabilir. Sağlıklı bir yaşam isteyen bireyler için ise doğal mineral kaynağı olan Çankırı Kaya Tuzu, oldukça tercih edilir.

Kaynak: Şulenaz Durlanık