Çankırı İHH İnsani Yardım Derneği, Gazze’de yaşanan insani kriz nedeniyle temel gıdaya erişimde güçlük çeken ailelere yönelik sıcak yemek yardımlarını sürdürüyor. Dernek Başkanı Hasan Kale, hayırseverlerin katkılarıyla bölgede yürütülen yardım faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.
Çankırı İHH tarafından paylaşılan bilgilere göre, eylül ve ekim aylarında Gazze’de yaklaşık 1.500 kişiye yönelik yardım çalışmaları gerçekleştirildi. Toplam 1 milyon TL tutarındaki bu çalışmalar kapsamında sıcak yemek dağıtımının yanı sıra temiz su ve battaniye yardımları da yapıldı.

Hasan Kale, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik insani yardım faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek, bugüne kadar sıcak yemek, su, kumanya, ekmek, kıyafet, battaniye ve kurban payı dağıtımı gibi çeşitli alanlarda destek sağladıklarını ifade etti.
Kale’nin açıklamasında, 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirilen yardımların toplam tutarının 8 milyon 800 bin TL’ye ulaştığı belirtildi. Derneğin sağlık alanında da maddi destek sağladığı, bu kapsamda genel cerrahi, üroloji, ortopedi ve kulak burun boğaz alanlarında hastaların ameliyat edilmesine katkıda bulunulduğu kaydedildi.

Çankırı İHH, Gazze’deki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmaların devam etmesi için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Dernek, yapılacak bağışların sıcak yemek ve diğer insani yardım faaliyetlerinde kullanılacağını bildiriyor.
Gazze’ye destek olmak isteyenler, Çankırı İHH’nın banka hesaplarına EFT veya havale yapabiliyor. Bağış açıklamasına “Gazze” yazılması gerekiyor. Bağışlar ayrıca dernek merkezine veya irtibat bürosuna makbuz karşılığında ulaştırılabiliyor.

Bağış ve iletişim bilgileri
-
Hesap adı: Çankırı İHH İnsani Yardım Derneği
-
Kuveyt Türk Çankırı Şubesi: TR28 0020 5000 0950 6447 3000 01
-
Ziraat Bankası Karatekin Şubesi: TR06 0001 0026 3295 7124 5950 01
-
Dernek telefonu: 0555 196 02 18
-
Dernek Başkanı: 0505 597 02 70
-
Sosyal medya: Instagram ve X hesapları
@cankiriihh, Facebook@cankiriihh18











