“Kurban Kardeşliğe Çağrı ” sloganıyla Türkiye dâhil 60 ülkede çalışma yapacak olan İHH İnsani Yardım Derneği bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içi-yurt dışı tek fiyat 6700 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Çankırı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Kale, “2024 yılı kurban organizasyonu çalışmalarımız devam ediyor. Bu Kurban Bayramı’nda başta ülkemizdeki ve diğer kriz coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahipleri için yola çıkıyoruz. İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 6700.-TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen bağışçılar başta ülkemiz olmak üzere Türkiye ile birlikte 60 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve dertlerine derman olacağız.” İfadelerinde bulundu.
Kurban bağışları, bayramın 2’nci günü (17 Haziran 2024 Perşembe) saat 23.59’a kadar yapılabileceğini aktaran Kale, “ Yemen, Filistin (Gazze), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, İran.Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Benin, Fildişi Sahili, Gana, Zimbabve, Cibuti, Tunus, Fas,Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya,Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam, Kamboçya,Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya,Arjantin, Bolivya arasında kotalar dahilinde dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İfadelerinde bulundu.
Vekalet yolu ile bağışlanan Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldıklarını vurgulayan Dernek Başkanı Kale, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “2023 yılında; 48 ülkede hisselerinizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak onlara yalnız olmadıklarını hatırlattık. Desteklerinizle ulaştırdığımız 75.053 hisse kurbandan 3.002.120 kişi istifade etti. Ayrıca 33.312 çocuğun yüzü, bayramlık kıyafetlerle güldü. Yalnız bırakmadığınız milyonlarca ihtiyaç sahibi adına size teşekkür ederiz. Bu yıl da kurban vesilesiyle İHH ekipleri, kendilerini bekleyen ihtiyaç sahibi kardeşlerine sadece kurban eti götürmeyecek, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Kurban hisselerinin dağıtımı yapılırken; 8 aydır Siyonist İsrail’in soykırımına maruz kalan GAZZE olmak üzere , Deprem bölgemiz ve kriz bölgelerine öncelik verilecek Vakfın kurban hisselerinin dağıtımında öncelik, Deprem bölgemize ,mülteci kamplarına, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgelerine, yaşlılara, kimsesizlere, dullara, yetim ve yetimhanelere ve okullara verilecek. İHH, ayrıca Türkiye öncelikle olmakla beraber mazlum coğrafyalarda onbinlerce yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunacak. Hayırseverler, 900 TL karşılığında bir yetime bayramlık hediye edebilecekler. Vekalet yolu ile bağışlanan Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilip, kurbanlar ihtiyaç sahiplerine görevliler tarafından elden dağıtılır. -Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir. “Bağışçılarımız Dernek Merkezimize ve İrtibat Büromuza gelerek, Telefon numaralarımızdan, sosyal medya hesaplarımızdan bizlerle iletişim kurarak detaylı bilgi alabilir.”

Trabzonspor, Avrupa Kupalarında 150. Maçı için Ruzomberok'a konuk olacak Trabzonspor, Avrupa Kupalarında 150. Maçı için Ruzomberok'a konuk olacak

Kaynak: Haber Bülteni