Çankırı’da her yıl düzenlenen Uluslararası Ahmet İnceçubuk Judo Turnuvası, sporun ötesinde anlam taşıyan bir vefa geleneğini yaşatıyor.
Merhum Ahmet İnceçubuk’un anısını yaşatmak amacıyla 2020 yılında başlatılan organizasyon, aradan geçen yıllarda büyüyerek Türkiye judo camiasının dikkat çeken turnuvalarından biri hâline geldi.

Ailenin emeği turnuvayı büyütüyor
Turnuvanın koordinasyonunda merhum Ahmet İnceçubuk’un antrenör damadı *Bedri Başak* ile antrenör kızı ve millî antrenör *Hayriye İnceçubuk Başak* önemli sorumluluk üstleniyor.
Her yıl artan katılımla devam eden organizasyon, Ahmet İnceçubuk’un isminin genç judocularla buluşmasını sağlıyor.
Sadık Ak’tan vefa organizasyonuna destek
Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ahmet İnceçubuk’un adını taşıyan turnuvanın Çankırı’da gerçekleştirilmesine destek veriyor.

İl Müdürü *Sadık Ak*, organizasyona ilişkin yaptığı değerlendirmede turnuvanın hem spor kültürü hem de vefa duygusu açısından büyük önem taşıdığını belirterek,
“Ahmet İnceçubuk’un adının böyle güçlü bir organizasyonla yaşatılması bizler için gurur verici. Genç sporcuların hem sporla hem de bu vefa bilinciyle yetişmesi çok kıymetli. Çankırı olarak bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Millî antrenör Hayriye İnceçubuk Başak da Sadık Ak’a katkılarından dolayı teşekkür ederek verilen desteğin turnuvaya önemli bir güç kattığını ifade etti.
Binlerce genç sporcu aynı tatamide
Bu yılki turnuvaya Türkiye’nin 65 ilinden yaklaşık 1.600 sporcu ile Azerbaycan, Suriye, İngiltere, Rusya ve İran’dan yaklaşık 200 yabancı sporcu katılacak.
Mini Minikler, Süper Minikler, Minikler ve Ümitler kategorilerinde yapılacak müsabakalarla genç sporcular hem derece mücadelesi verecek hem de önemli tecrübeler kazanacak.
22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuva, bir yandan Türk judosunun genç sporcularını bir araya getirirken diğer yandan Ahmet İnceçubuk’un adını yeni nesillere taşımaya devam edecek.





