ÖZEL HABER/Orhan Saka Spor Salonu, 2–3 Mayıs 2026 tarihlerinde Türkiye’nin farklı illerinden gelecek minik judocuları ağırlayacak.
Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Judo Federasyonu faaliyet programı kapsamında düzenlenecek “İller Arası Judo Turnuvası”, Minikler ve Süper Minikler kategorilerinde gerçekleştirilecek. Organizasyona 16 ilden toplam 580 sporcunun katılması bekleniyor.

Turnuva, 2 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. Aynı gün saat 14.00’te düzenlenecek seremoni ile organizasyonun resmi açılışı yapılacak. Karşılaşmalar 3 Mayıs Pazar günü oynanacak müsabakalarla sona erecek.
Turnuva hakkında değerlendirmede bulunan Sadık Ak, bu tür organizasyonların genç sporcuların gelişimine katkı sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu tür organizasyonlarla minik sporcularımızın müsabaka tecrübesi kazanmalarını ve gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Federasyonumuzla da iyi bir iletişim halindeyiz. Bu sayede sporcularımızın daha fazla turnuvada yer almasını ve kendilerini geliştirmesini sağlıyoruz.”
Geniş katılımla gerçekleşecek turnuva, hem sporcuların performanslarını sergilemesine hem de judo branşının yaygınlaşmasına katkı sağlayacak. Organizasyon, Çankırı’nın spor altyapısına da önemli bir hareketlilik kazandıracak.




